Nälkäiset jääkarhut piirittivät saaren asukkaat – jahtaavat ihmisiä ja tonkivat roskia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjoisella Jäämerellä sijaitsevilla Novaja Zemljan saarilla asuvat ihmiset ovat joutuneet pyytämään viranomaisapua. Syynä on saarella mellastavat jääkarhut, jotka ovat jahdanneet ihmisiä ja estäneet heitä liikkumasta kodeistaan.

Novaja Zemljan asukkaat ovat joutuneet jääkarhujen massahyökkäyksen kohteeksi. Saarella asuu noin 3.000 ihmistä, ja sinne on nyt pyydetty viranomaisapua. Kymmenet jääkarhut ovat nälkäisiä, ja siksi niiden pelätään hyökkäävän ihmisten kimppuun.

Venäjän ympäristöviranomaiset ovat lähettäneet alueelle joukon asiantuntijoita, jotta ne voisivat rauhottaa jääkarhut ja siirtää ne vieläkin syrjäisempään arktisen alueen asukkaiden luota. Jääkarhut ovat uhanalaisia, joten niitä ei ole tarkoitus lopettaa, The Guardian uutisoi.