Hakkeri iski naisen McDonald’s -sovellukseen – tilasi ruokaa 500 dollarilla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

McDonald’sin mobiilisovellusta voi useissa maissa käyttää ruoan ostamiseen ja maksamiseen. Käytännöllisessä ominaisuudessa on kuitenkin myös varjopuolensa.

Kanadan Montrealissa asuva Lauren Taylor huomasi eräänä päivänä tililtään kadonneen yllättäen 500 dollaria. Kävi ilmi, että joku oli hakkeroinut hänen MyMcD-sovelluksen tilinsä. Naisen tunnuksilla oli ostettu Quebecissa viiden vuorokauden aikana satojen eurojen arvosta ruokaa.

– On uskomatonta, kuinka helposti joku voi murtautua yksityistietoihisi, Taylor kuvaili CBC-uutissivustolle.

Niin ikään Kanadassa asuvalle Brett O’Donnelille kävi tammikuussa samalla tavalla. Miehen onneksi hän huomasi jonkun kaapaneen hänen tilinsä jo siinä vaiheessa, kun sillä oli ostettu McDonald’sin ruokaa vasta 50 dollarin edestä. Hän onnistui saamaan ravintolalta hyvitykset varastetuista rahoista.