Will Smith paljasti miksi kieltäytyi Matrix-roolista: ”Tein palveluksen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matrix-elokuvat olisivat saattaneet näyttää hiukan toisenlaisilta, mikäli ohjaajien ensimmäinen toive pääroolin esittäjäksi olisi mennyt läpi. Keanu Reevesin esittämän Neon rooliin haluttiin Will Smith.

Will Smith paljastaa tuoreella videollaan syyn Matrix-roolista kieltäytymiselle. Miehen mukaan hän piti Matrixin ohjanneita Wachowskeja neroina. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt heidät tavatessaan, mistä ihmeestä elokuvassa oli kyse.

– Olisin pilannut Matrixin, joten tein teille palveluksen, Smith kuvaili.

Smith paljasti myös olleensa vähällä kieltäytyä suositusta Men in Black -elokuvasta, sillä hän ei halunnut tulla yhdistetyksi liikaa scifi-rooleihin. Matrixin sijaan Will Smith otti vastaan roolin Wild Wild West -toimintakomediassa. Elokuva floppasi rajusti, ja näyttelijä kertookin katuvansa päätöstä.