Puhdistatko kasvot juuri ennen nukkumaanmenoa? Saattaa olla liian myöhäistä!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Center for Genomic Regulation -nimisen tutkimuskeskuksen tiedemiehet ovat ohjeistaneet, että ihmisten tulisi puhdistaa kasvot huomattavasti ennen nukkumaanmenoa. Syynä on ihmiskehon sirkadiaaninen rytmi, eli sisäinen kello, joka ohjailee hormonien ja solujen toimintaa.

Ihmisten tulisi sen mukaan puhdistaa kasvonsa pimeän tultua. Siten ihosolut saavat parhaimman mahdollisen hyödyn ja ovat valmiina uusiutumaan tehokkaammin. Jos kasvojen puhdistaminen ajoittuu liian myöhään, eivät solut pysty hyödyntämään kaikkea potentiaaliaan.

Ihon sisäisen kellon noudattaminen voi auttaa ikääntymisen ehkäisemisessä ja vaurioiden torjumisessa. Samalla pystyy myös saavuttamaan mahdollisimman suuren hyödyn yön ajaksi kasvoille levitettävistä tuotteista. Iho uudistautuu etenkin yön ja levon aikana, National Public Radio uutisoi.