Näin muna jäätyy 33 asteen pakkasessa – videosta viraalihitti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on nautittu tänä talvena paukkupakkasista, jotka ovat saaneet ihmiset testaamaan kylmän ilman vaikutuksia. Nyt Minnesotassa on kokeiltu, kuinka kananmuna reagoi -33 celsiusasteen pakkasilmaan.

Minnesota Cold -niminen Youtube-kanava on suorittanut eksperimentaalisen kokeen kananmunalla pakkassäässä. Hellekeleillä saatetaan testata, voiko kananmunaa paistaa auringonpaahteessa. Nyt sään vaikutuksia kananmunaan on kokeiltu uudella tavalla.

Kananmunat jäätyvät. Puolentoista minuutin pituinen video on muuttunut viraalihitiksi, sillä sitä on katsottu yli 800.000 kertaa. Suomalaiset ovat valmistaneet pakkassäässä esimerkiksi jäälyhtyjä. Myös pakastin kannattaa tyhjentää, sulattaa ja pestä kylmällä ilmalla, kun sen ruokia voi säilyttää huoletta ulkosalla kylmälaukussa.