Tutkijat: Leivänpaahtimen väärinkäyttö saastuttaa enemmän kuin vilkas liikenne

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Stara.fi

Monessa kodissa käytetään päivittäin leivänpaahdinta, kun perheelle tehdään esimerkiksi aamiaista. Nyt Teksasin yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että leivänpaahtimen vieressä seisomisen myötä hengitykseen päätyy enemmän epäpuhtauksia kuin vilkkaan tien laidalla seisoessa.

Leivänpaahdinten lisäksi kotitalouksien ilmaan epäpuhtauksia päätyy erityisesti tuoksukynttilöistä ja takkatulesta. Sunday Timesin uutisoiman raportin mukaan leivänpaahdin alkaa tuottaa epäpuhtauksia ilmaan heti käynnistyttyään ja tuottaa sitä enemmän epäpuhtauksia mitä pidempään se on päällä.

Erityisen ongelmallisia ovat tilanteet, joissa leipä palaa hieman. Tutkijoiden mukaan paahtoleipää tulisi pitää paahtimessa vain sen aikaa, että leivän väri muuttuu vain hieman. Teksasin yliopiston tutkija Marina Vance kertoi havainnoistaan American Association for the Advancement of Sciencen seminaarissa.