Dome Karukosken Tolkien-suurelokuvan ensi-iltapäivä julkistettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisohjaaja Dome Karukosken Fox Searchlight -studiolle ohjaama kansainvälinen suurelokuva Tolkien saa ensi-iltansa Suomessa 3. toukokuussa samaan aikaan Britannian maailmanensi-illan kanssa.

– Koen suureksi kunnianosoitukseksi, että Fox Searchlight on antanut luvan näyttää elokuvan Suomessa näin aikaisessa vaiheessa, heti sen ensimmäisellä esitysviikolla tuoden maailmanensi-illan tunteen Suomeen. Yleisöt sekä kirjailijan että ohjaajan kotimaassa saavat kokea elokuvan nyt samana päivänä, ohjaaja Dome Karukoski kertoo.

– Elokuva on tyyliltään ja muodoltaan näköiseni. Niinpä toivon, että aikaisemmista elokuvistani nauttineet pitävät myös Tolkienista. Se on kaunis, iloinen, surullinen ja elokuvana kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen suurimmalle kirjailijalle. Tolkienin tarina kertoo ystävyydestä, rakkaudesta ja siitä mitä mielikuvitus voi saada aikaiseksi. Olen siitä valtavan ylpeä ja tuntuu siltä, että kloppi on oppinut taas pikkaisen lisää elokuvanteosta.

Tolkien tutustuttaa katsojat maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosiin. Orvoksi jäänyt Tolkien löytää ystäviä, rakkautta ja luovuutta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Ensimmäisen maailmansodan koittaessa tärkeä ystäväpiiri uhkaa hajota.

Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä kirjoittamaan kuuluisat tarinansa. Elokuvan pääosassa nähdään Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney ja Derek Jacobi. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet David Gleeson ja Stephen Beresford.