Mies pidätetty 26 vuotta vanhasta murhasta – DNA löytyi lautasliinasta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vuonna 1993 tapahtuneen murhan tutkimukset ovat edenneet yllättävällä tavalla. Poliisi on pidättänyt teosta epäillyn liikemiehen, jonka jäljille päästiin DNA-näytteen avulla. Jeanne Ann Childs löydettiin vuonna 1993 murhattuna kotoaan.

Useita veitseniskuja saaneen naisen pyyhkeestä, vaatteista ja peitosta löydettiin DNA-jälkiä, joiden alkuperää ei tuolloin kyetty selvittämään. DNA-testien kehityttyä poliisit päättivät tutkia tapausta uudelleen. Sukututkimussivusto paljasti kaksi mahdollista epäiltyä.

Poliisi alkoi seuraamaan tekohetkellä 27-vuotiasta Jerry A. Westromia ja sai haltuunsa miehen käyttämän lautasliinan, jonka hän oli heittänyt roskikseen jääkiekko-ottelussa.

Testissä kävi ilmi, että rikospaikalta löydetyt DNA-jäljet olivat peräisin Westromista. Nykyään 52-vuotiasta kahden lapsen isää syytetään nyt Jeanne Ann Childsin murhasta. Minneapols Star Tribune -lehden mukaan Westrom on itse kiistänyt syytökset.