Kuukautisista kertova dokumentti voitti Oscarin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dokumenttielokuva kuukautisista voitti sunnuntai-iltana Oscar-palkinnon Yhdysvalloissa järjestetyssä elokuva-alan vuoden tärkeimmässä palkintogaalassa. Period. End Of Sentence -dokumentissa käsitellään kuukautisten käsitettä ja seurauksia eri kulttuureissa.

– En voi uskoa, että kuukautiset voittivat juuri Oscarin, ohjaaja Rayka Zehtabchi kommentoi voittoaan kyyneleet silmissään.

Parhaan dokumenttielokuvan Oscarilla palkitun elokuvan tuottaja Melissa Berton totesi omassa puheessaan, että kuukautisten (engl. period) tulisi päättää lause, ei tytön koulutusta.

Dokumenttia kuvattiin Intian New Delhin ulkopuolella sijaitsevassa kylässä, joissa naiset joutuvat kuukautistensa ajaksi eristyksiin. Tekijöidensä mukaan kylässä naiset elävät koko elämänsä kuukautisten kanssa tietämättä niiden oikeaa syytä ja luullen, että he ovat sairaita kerran kuukaudessa. Dokumentti on katsottavissa Netflixissä.