Pienen tilan sisustusvinkit – karsi kaikki turha ja panosta laatuun

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienessä asunnossa asuessa on pakko karsia kaikki ylimääräinen roina ja keskittyä tarpeellisiin tavaroihin ja huonekaluihin. Pikkuisessa asunnossa voi saada lisätilaa hyödyntymällä seiniä mahdollisimman näppärästi.

Seinille voi ripustaa hyllyjä, koukkuja sekä taideteoksia. Esimerkiksi korkeammalle asennetut taulut voivat luoda vaikutelman suurikokoisemmasta huoneesta. Jos ruokailee aina olohuoneen pöydän ääressä, ei asuntoon tarvitse välttämättä hankkia ollenkaan ruokapöytää. Pienessä tilassa kannattaa sen sijaan panostaa mukavuuteen ja yksinkertaiseen, mutta näyttävään kalustukseen.

Pieni makuuhuone näyttää isommalta, mikäli sinne sijoittaa suurikokoisen sängyn. Sängyn molemmille puolille on järkevää jättää tilaa. Kannattaa myös harkita seinille ripustettavia lipastoja, yöpöytiä ja valaisimia, PureWow vinkkaa.