Narkomaanipapukaijat tuhoavat unikkosatoja Intiassa – linnut ovat riippuvaisia oopiumista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Intialaiset unikkoviljelijät ovat ilmoittaneet maan viranomaisille erikoisesta ongelmasta. Madhya Pradeshin alueen papukaijat ovat riippuvaisia unikoiden tuottamasta oopiumista ja tuhoavat kukkapeltoja huumehalunsa tyydyttääkseen.

Intialaiset unikkoviljelijät tuottavat oopiumia lääketehtaiden käyttöön. Papukaijat ovat kuitenkin huomanneet unikkojen tuottaman oopiumin päihdyttävän vaikutuksen ja ne ovat alkaneet varastella kukkien kuivuneita siemenkotia. Maanviljelijät ovat ryhtyneet vartioimaan unikkopeltojaan, mutta papukaijat ovat yhä uhkarohkeampia.

Papukaijat aiheuttavat laajoja tuhoja sadolle. Papukaijaparvi vierailee unikkopellolla 30-40 kertaa päivässä. Ne saattavat jopa katkoa kukkia ja viedä oopiumia sisältävän siemenkodan mukanaan. Oopiumista riippuvaiset papukaijat ovat kuitenkin niin nokkelia, että ne tuhoavat ainoastaan viljelijöiden kuivattamia siemenkotia, NDTV uutisoi.