Kuningatar Elisabet II jakoi ensimmäisen Instagram-kuvansa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian kuningatar Elisabet II on päässyt somettamisen makuun 92-vuotiaana. Kuninkaallinen jakoi ensimmäisen Instagram-kuvansa innostuttuaan museovierailun aikana.

Elisabetin ensimmäinen Instagram-otos ei ollut selfie tai edes kuva hänen corgeistaan. Sen sijaan hän jakoi kuvan vuodelta 1843 peräisin olevasta kirjeestä, jonka matemaatikko ja tietotekniikan edelläkävijä Charles Babbage lähetti kuningatar Victorian aviomiehelle, prinssi Albertille.

– Kirjeessä Babbage kertoi kuningatar Victorialle ja prinssi Albertille keksinnöstään, analyyttisestä koneesta. Sille lordi Byronin tytär Ada Lovelace loi ensimmäiset tietokoneohjelmat, kuningatar kirjoitti.

Elisebethin mukaan hän oli juuri oppinut ohjelmista joissa opetetaan lapsille koodaamista. Siksi tietokoneen historiaan liittyvän kuvan jakaminen tuntui hänestä ajankohtaiselta.

 

View this post on Instagram

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert.  Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843.  In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron.  Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on