Järjen käyttö on sallittua – hai iski turistin käteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Australian Dugong Baylla on kyltti, jossa kielletään rannalla uiskentelevien haiden ruokkiminen. Kielto tarkoittaa, että haita ei saa ruokkia. Eli kieltomerkki on asetettu rannalle siitä syystä, että turistit eivät ruokkisi haikaloja.

Tästäkin huolimatta Australiassa lomaillut Melissa Brunning päätti ojentaa kätensä petokalalle ruokkivaan tyyliin. Viime vuonna julkaistu video on lähtenyt leviämään viraalina netissä, koska ihmisillä näyttää maalaisjärki kadonneen. Tällä viitataan äskettäin eläintarhassa tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa nainen oli kiivennyt turva-aidan yli ottaakseen selfien jaguaarin kanssa.

Jaguaari puri naista käteen. Aivan kuten haitakin kielloista huolimatta ruokkinut nainen joutui kokemaan petokalan puraisun ja nykäisyn veden alle. Syy ei ole villieläimissä. Syy on ihmisissä, jotka eivät noudata sääntöjä tai käytä aivojaan tarpeeksi. Melissa Brunning sai haavoja käteensä ja oppi läksynsä, Thrillist uutisoi.