250 tiedemiestä: AirPodit voivat aiheuttaa syöpää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Langattomien päätelaitteiden syöpäriskistä on puhuttu jo parin vuosikymmenen ajan, ja varsinkin matkapuhelimet ovat olleet keskustelussa tulilinjalla. Nyt 250 tiedemiestä 40 eri maasta on allekirjoittanut varoituksen langattoman teknologian vaaroista.

Maailman terveysjärjestölle ja Yhdistyneille Kansakunnille osoitetussa vetoomuksessa varoitetaan WLAN ja Bluetooth -teknologiasta ja matkapuhelimista. Tämä siitä huolimatta, että tutkimuksissa vaaraa ei ole kyetty osoittamaan. Eläinkokeissa on kuitenkin havaittu merkkejä radioaaltojen mahdollisesta yhteydestä syöpään.

Allekirjoittaneiden asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi AirPodit ja muut langattomat kuulokkeet voivat aiheuttaa syöpäriskiä käyttäjilleen. Erityisen riskialttiita voivat olla langattomat nappikuulokkeet, koska niitä pidetään korvan sisällä lähellä aivoja.