Facebook ja Instagram kaatuivat – harvinaisen massiivinen katkos

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimmat sosiaalisen median palvelut Facebook ja sen omistama Instagram kaatuivat eilen illalla Suomen aikaa. Noin kello 18.00 alkanut katkos oli historiallisen massiivinen, sillä se esti palvelun käyttämisen tuntikausien ajaksi koko maailmassa.

Facebookilla ilmenee suhteellisen usein paikallisia katkoksia, mutta eilinen palvelun kaatuminen oli maailmanlaajuinen. Osa käyttäjistä ei saanut julkaistua päivityksiä eivätkä voineet reagoida päivitykseen, mutta osa ei päässyt kirjautumaan lainkaan palveluun.

Lehtitietojen mukaan myös WhatsApp-sovelluksessa on ollut ongelmia, mutta ainakin Suomessa viestipalvelu toimi eilen illalla normaalisti. Tuttuun tapaan Facebookin kaatuminen aiheutti Twitter-palvelussa ruuhkaa, ja tuhansien päivitysten ja meemikuvien tulvan. Facebook itse kertoi Twitterissä palvelussaan olevan teknisiä ongelmia.