Kettu tunkeutui kanalaan – kanalauma nokki pedon kuoliaaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kanalauma tappoi kanalaan tunkeutuneen ketunpoikasen Ranskan Bretagnessa. Noin puolivuotias kettu oli selvittänyt tiensä 3.000 yksilön kanatarhaan, eikä päässyt enää kanalasta ulos. Lauma oli nokkinut repolaisen hengiltä.

Kettu oli tunkeutunut kanalaan luukusta, joka meni automaattisesti kiinni auringonlaskun jälkeen. Eläinparka jäi loukkuun ja kanojen armoille. Le Gros Chenen maatalousoppilaitoksen kanatarhassa asustelee tuhansia kanoja, ja ne käyttivät joukkovoimaa ketun tappamiseen. Koulun oppilaat olivat löytäneet ketun kuolleena kanalan nurkasta seuraavana aamuna.

Kettujen tiedetään varastavan kanoja ruoaksi. Tässä tapauksessa kanat kuitenkin osoittivat voimansa laumana, eikä pieni ketunpoikanen pärjännyt raivokkaille nokkijoille. AFP:n mukaan oppilaitoksen maatalouspäällikko Pascal Daniel kertoo toisen ketun olleen vuosi sitten onnekkaampi.