Tutkijat: Myöhästelevät ovat pitkäikäisiä menestyjiä

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Alituisesti myöhässä oleminen ärsyttää usein kanssaihmisiä, sillä myöhästelijä vie muiden arvokasta aikaa varsinkin työelämässä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin esitelleet yllättävän tutkimustuloksen, jonka mukaan myöhästelevät ovatkin menestyjiä, pitkäikäisiä ja tuottoisia.

Ajoissa oleminen kuuluu hyviin tapoihin ja muiden kunnioittamiseen, mutta niistä molemmista laistaminen voi kuitenkin olla tutkijoiden mukaan ainakin joidenkin kohdalla hyvä merkki. Diana DeLonzorin kirjoittaman Never Late Again -kirjan mukaan myöhästelijät ovat usein muita rennompia ja ottavat muita vähemmän stressiä asioista.

Stressi on tunnetusti yhdistetty muun muassa sydänsairauksiin, joten DeLonzorin mukaan näillä asioilla on yhteys. Lisäksi vähemmän stressaavat ihmiset ovat optimistisempia ja muita vähemmän alttiitta masennukseen sairastumiseen. Tutkija perustaa kirjansa erityisesti Harvardin lääketieteellisen yliopiston tutkimuksiin.