Älä syö samoja ruokia päivästä toiseen – elimistö kaipaa monipuolisesti eri ravintoaineita

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä syö ainoastaan ruokia, joihin on mieltynyt tai joita he osaavat valmistaa. Ruokailun tehtävänä on kuitenkin saada elimistöön riittävästi ravintoaineita, joten ateriakoostumusta olisi hyvä vaihdella silloin tällöin.

Green Chef -ruokavalio-ohjelman ravintoasiantuntija Gabby Geerts sanoo Elite Dailylle, että ruokailuun liittyvät rutiinit ja tutut asiat voivat olla selkärankana terveellisille elämäntavoille.

Tällöin ruokien tulee kuitenkin olla erinomaisia ravintoarvoiltaan. Jos esimerkiksi haluaa nauttia joka aamu smoothien, kannattaa sen sisältöä vaihdella monipuolisesti.

Yksi helpoimmista tavoista varmistaa ruokavalion monipuolisuus on tarkastella ateriassa olevien ainesosien värejä. Mitä värikkäämpi lautasella oleva ruoka on, sitä terveellisempi se yleensä myös on. Uusia ruokia kokeilemalla ja valmistamalla voi myös löytää lisää suosikkiaineksia aterioihin. Makunystyrät rakastavat uusien asioiden testaamista.