Mies soittaa elokuvamusiikkia kahdella taskulaskimella – tältä kuulostaa Pirates of the Caribbeanin tunnari

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä kiertää parhaillaan viraalina muutaman vuosi sitten julkaistu video, jolla kuullaan taskulaskimilla soitettavaa musiikkia. Samainen henkilö on julkaissut useita kappaleita, mutta tällä kertaa hän on soittanut Pirates of the Caribbean -elokuvan tunnuskappaleen He’s A Piraten.

He’s A Pirate -kappaleen sävellyksestä ovat vastanneet Hans Zimmer, Klaus Badelt ja Geoff Zanelli. Kappaleen tuottamisessa on ollut mukana konemusiikistaan tuttu Tiësto. Vaikka elokuvamusiikki kuullaan yleensä orkesterin esittämänä, taipuu se myös digitaalisilla taskulaskimilla soitettavaksi.

Äänitehoisteilla varustettu taskulaskin toimii soittimena siinä olevien näppäinäänien ansiosta. Helmitaulua on pidetty yleisesti maailman vanhimpana laskimena.Elektroniset laskimet tekivät läpimurron 1970-luvulla.