Michael Jacksonin dokumentti järkyttää julkkiksia – nämä tuomitsevat tähden

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuonna 2009 menehtynyt popin kuningas Michael Jackson on viime aikoina ollut runsaasti otsikoissa tuoreen dokumentin myötä. Miestä on vuosien varrella syytetty julkisessa keskustelussa useaan otteeseen sopimattomasta käytöksestä lapsia kohtaan, mutta Jackson ei koskaan saanut tuomiota lain edessä.

Tuore dokumentti Leaving Netherland käsittelee juuri näitä syytöksiä. HBO:n dokumentissa esiintyvät henkilöt kertovat yksityiskohtaisesti, kuinka Jackson olisi hyväksikäyttänyt heitä heidän ollessan lapsia.

Dokumentin seurauksena useat julkkikset ovat julkisesti tuominneet Jacksonin toimet, vaikka pitäviä todisteita on melko vähän kaikkien näiden vuosien jälkeen. Totuus muusikon toimista ei kuitenkaan välttämättä koskaan tule esille, sillä poplegenda on ollut kuolleena jo miltei kymmenen vuotta, eikä hän eläessään koskaan tunnustanut rikkoneensa lakia.