Mies lasketteli miltei pystysuoraa kallioseinämää – video saa veret seisahtamaan

Ohhoh! Urheilu · Tim Isokivi

Norjassa sijaitseva Trollveggen on Euroopan korkeimmalle kohoava pystysuora kallioseinämä. 1,100 metriä korkea seinämä on äärimmäisten olosuhteidensa ansiosta suosittu vaarallisia elämyksiä hakevien extreme-urheilijoiden keskuudessa.

Espanjalainen laskettelija, juoksija ja atleetti Kilian Jornet matkusti taannoin Norjaan ansaitakseen uuden meriitin. Hän päätti olla ensimmäinen ihminen, joka laskee alas äärimmäisen jyrkkää Fiva-reittiä pitkin.

Jornet suunnitteli koettelemusta kahden vuoden ajan. Lopulta hän päätti laskea alas hengenvaarallista reittiä ja taltioida kokemuksen kypäräkamerallaan. Videolla avautuvat hurjat näyt ovat omiaan saamaan veret seisahtamaan jopa kotikatsomossa asti.