Google esitteli Stadia-pelipalveluaan – väittää mullistavan videopelaamisen

Digi Pelit · Tim Isokivi

Pelaamisen tulevaisuus on fyysisten pelikonsolien sijaan suoratoistossa, väittää Google. Yhtiö on juuri esitellyt uutta Stadia-pelipalveluaan.

Varsinaisen pelokonsolin sijaan Stadiaa tulisi kutsua pelialustaksi. Pelaaminen tulee tapahtumaan täysin verkossa suoratoiston avulla, ilman pelien erillistä lataamista tai asennusta.

Googlen mukaan Stadian avulla pelata voi miltei millä tahansa älylaitteella. Palvelu toimii Buzzfeedin mukaan niin puhelimella, tabletilla, älytelevisiolla kuin tietokoneellakin. Pelit lähetetään pilvipalvelun avulla suoraan Chrome-selaimeen.

Stadialla omia pelisessioitaan voi myös jakaa suoraan Googlen omistamaan Youtubeen. Googlen mukaan palvelu julkaistaan Pohjois-Amerikkaa ja osassa Eurooppaa vuoden 2019 aikana. Tarkka aloitusajankohta on kuitenkin tositaiseksi epäselvä.