Game of Thrones -tähti kävi lähellä kuolemaa – oli aivoleikkauksessa sarjan kuvausten välillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Game of Thrones -tähti Emilia Clarke on paljastanut käyneensä lähellä kuolemaa sarjan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Tähti kärsi kahdesta hengenvaarallisesti aviovaltimon pullistumasta.

Ensimmäinen sairaskohtaus tapahtui Clarken kuntoillessa henkilökohtaisen valmentajansa kanssa. Tähti kertoo tunteneensa intensiivistä kipua, kuin kuminauha olisi puristanut hänen aivojaan. Clarke toimitettiin sairaalaan, jossa hänellä diagnosoitiin lukinkalvonalainen verenvuoto.

Aneyrysma onnistuttiin parantamaan leikkauksessa. Toipuminen oli kuitenkin vaikeaa eikä hän leikkauksen jälkeen muistanut hetkeen edes omaa nimeään. Tähdellä todettiin pian myös toinen pullistuma, joka saattaisi puhjeta koska tahansa.

Clarke kertoo eläneensä jatkuvassa kuoleman pelossa. Game of Thronesin Kolmannen tuotantokauden jälkeen näyttelijälle suoritettiin epäonnistunut toinen leikkaus, josta hän kertoo heränneensä kivusta huutaen. Lopulta ongelma onnistuttiin poistamaan kolmannessa, laajemmassa aivoleikkauksessa.

Emilia Clarke avautui terveysongelmistaan New Yorker -lehdessä. Tähden mukaan hän oli salannut miltei kuolemaan johtaneet aneyrusmat julkisuudelta vuosien ajan. Nykyään hän kuitenkin pystyy puhumaan asiasta avoimesti, ja on perustanut aivovammoista toipuvia auttavan hyväntekeväisyysjärjestön.