Viinanhuuruinen dokumentti suomalaisesta metallimusiikista – mukana kaatokännikeikalla esiintynyt Azazel

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen black metal -yhtye Azazel nousi kulttimaineeseen esiinnyttyään Steelfest Open Air -festareilla tuhdissa humalassa keskellä kirkasta päivää. Yksi yhtyeen muusikoista putosi lavalta ja esiintyminen on kerännyt Youtubessa yli 1,55 miljoonaa katselukertaa.

Nyt yhtyeen keulahahmo Lord Satanachia esiintyy pian ilmestyvällä Sons of Northern Darkness -nimisellä dokumentilla. Kännissä – totta kai. Suomalaista metallimusiikin skeneä esittelevä dokumentti on julkaissut trailerin, jolla saadaan esimakua tulevasta.

Azazelin jäsenet esiintyivät taannoin iltapäiväkeikallaan todella sekavassa tilassa ja eivät näyttäneet pysyvän pystyssä. Videosta tuli nopeasti viraalihitti ja nyt tuleva dokkari esittelee maailmalle lisää kotimaamme bläkkismuusikoiden edesottamuksia.