Tutkimus: Älä valita kumppanille viesteillä – johtaa huonoon parisuhteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Brigham Youngin yliopistossa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan negatiivisten asioiden sanominen viesteissä lisää parisuhteen onnellisuuden karisemista. Vaikka kumppani olisi unohtanut viedä aamulla roskapussin, kannattaa hänelle sanoa asiasta vasta kasvotusten kettuilevan tekstiviestin sijaan.

Ihmiset ei toisin sanoen ole järkevää ratkoa erimielisyyksiään tekstiviesteillä. Negatiiviset asiat pitäisi keskustella läpi. Sen sijaan tekstiviestit ovat mainio keino positiivisten tunteiden ilmaisuun. Viestit sopivat etenkin hellien tunteiden ilmaisuun.

Samaisessa tutkimuksessa osoitettiin, että rakkauspitoiset tekstiviestit parantavat parisuhdetta. Tutkimuksen mukaan niiden lähettäminen tuottaa jopa enemmän mielihyvää kuin vastaanottaminen.