Nyt se on varmaa! Kellojen siirtely loppuu vuonna 2021

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on puhuttu jo vuosikymmenien ajan mahdollisuudesta luopua kellojen siirtelystä, eli käytännössä normaaliajasta kesäaikaan siirtymisestä ja taas palaamisesta. Asiaa on käsitelty jo pitkään myös Euroopan Unionissa, jossa on nyt viimein tehty asiassa päätös.

Kellojen siirtely päätettiin lopettaa. EU-parlamentin tuoreen päätöksen mukaan kellojen siirtely on jäämässä historiaan vuonna 2021 sillä ehdolla, että maat pääsevät asiassa keskenään sopuun. Kuten aiemmin jo kerroimme, seuraavaksi jäsenmaat saavat itse sopia keskenään kumpaan aikaan haluavat jäädä.

EU-parlamentti totesi jo viime vuonna toivovansa, että maat sopivat asiasta koordinoidusti. Valinnasta riippuu myös siirretäänkö kelloja viimeisen kerran keväällä vai syksyllä.