Näyttävä kanjoni suljettiin turisteilta Islannissa – Justin Bieberin syytä?

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turistien suosima matkakohde on suljettu vierailijoilta Islannissa, ja sen väitetään olevan osittain Justin Bieberin syy. Fjaðrárgljúfurin kanjonissa vierailevien turistien määrä on nimittäin räjähtänyt käsiin poptähden videon vuoksi.

Fjaðrárgljúfur on kuvankaunis, 100 metriä syvä kanjoni Islannin eteläosassa. Se suljetaan kesäkuussa, jolloin maassa on juuri suurin turistisesonki. Sulkemisen syynä on liian suuren turistimäärän aiheuttamat ympäristövahingot.

Kanjonin suosion yhtäkkisestä kohoamisesta syytetään siellä kuvatun Justiin Bieberin I’ll Show You -kappaleen musiikkivideota. Fjaðrárgljúfur oli suurimmalle osalle turisteista tuntematon paikka ennen videon julkaisua.

– Vierailijoiden määrä moninkertaistui Bieberin vuoksi. Määrä lisääntyi 50 prosentista 80 prosenttiin vuosien 2016, 2017 ja 2018 aikana, Islannin ympäristöviraston johtaja Daniel Freyr Jonsson kuvailee Lonely Planetille.