Saksaan matkalla ollut matkustajakone laskeutui vahingossa Skotlantiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan Düsseldorf sijaitsee linnuntietä yli 800 kilometrin päässä Skotlannin Edinburghista. Tästäkin huolimatta Düsseldorfiin matkalla olleet lentomatkustajat tulivat löytäneeksi itsensä Skotlannin pääkaupungista.

British Airways -yhtiön lento BA3271 nousi ilmaan Lontoosta maanantai-aamuna, päämääränään Düsseldorf. Laskeutumisen jälkeen matkustajat toivotettiinkin yllätyksekseen tervetulleiksi Edinburghiin.

Monet matkustajista luulivat ilmoitusta ensin vitsiksi. Mokan paljastumisen jälkeen lentokone pysytteli Edinburghin kentällä kahden ja puolen tunnin ajan, kunnes matka jatkui kohti Saksaa aikataulusta reilusti myöhässä.

Lentoa operoi saksalainen WDL-yhtiö British Airwaysin kanssa tehdyn leasingsopimuksen kautta. Independent-lehden mukaan virhe johtui edellisiltana toimitettuihin dokumentteihin korjatusta virheellisestä lentoreitistä.