Ozzy Osbourne halutaan ritariksi – aateloimiselle jättikannatus netissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rocklaulaja Ozzy Osbournesta yritetään leipoa ritari. Hankkeen taustalla on vankkumaton Ozzy Osbourne -fani Helen Maidiotis. Nainen on perustanut nettiin nimien keräyslistan suosikkiartistinsa aateloimiseksi.

Keskiajan ritarilaitoksesta alkunsa saanut ritarinarvo myönnetään perinteisesti korkeissa viroissa oleville virkamiehille. Useat julkkikset ovat myös saaneet Sir tai Dame-arvonimen. Yhdistyneen kuningaskunnan kulttuurivaliokunta voi myös harkita aateloimista, mikäli henkilö saa tarpeeksi tukea yleisöltä allekirjoitusten muodossa. Kannattajia vaaditaan 5.000 kappaletta, ja hanke on jo kerännyt tarvittavan määrän allekirjoituksia.

Helen Maidiotis on kerännyt kaksi kertaa aiemminkin allekirjoituksia Ozzy Osbournen ritariarvonimen puolesta, mutta määrä ei ole riittänyt Pimeyden prinssin aateloimiseen.

Loudwire-sivuston mukaan Maidiotis muistuttaa 70-vuotiaan Ozzy Osbournen mittavasta urasta, sillä mies on esiintynyt taukoamatta viiden vuosikymmenen ajan joko erilaisissa kokoonpanoissa tai sooloartistina. Nimen voi käydä kirjoittamassa Change.org-sivustolla.