Miten tämä on mahdollista? Homoseksuaalit kivitetään pian kuoliaaksi Bruneissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Brunein sulttaanikunta ottaa käyttöön ankaran islamilaisen sharia-lain. Maassa langetetaan kuolemantuomio homoseksuaaleille ja aviorikoksen tehneille. Tuomio toteutetaan kivittämällä.

The Guardian kertoo Brunein öljyvaltion ottavan käyttöön ankaran rangaistusjärjestelmän 3. huhtikuuta alkaen. Homoseksuaalit ja aviorikoksen tehneet kivitetään kuoliaaksi ja varkailta leikataan käsi tai jalka irti. Maassa saa jo tätä nykyä rangaistuksia aviottomista lapsista ja siitä, että jättää perjantaisin rukoilemisen väliin.

Brunei on kiristänyt lakejaan viime vuosina. Homoseksuaalisuus on ollut kiellettyä maassa 80-luvulta saakka, mutta aiemmin siitä on saanut vankeustuomion. Sharia-laki koskee valtion muslimiväestöä, jonka määrä on noin 66 prosenttia 400.000 kansalaisesta.