Papit polttivat Harry Potter -kirjoja Puolassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten vangeille salakuljetettiin huumeita Harry Potter -kirjojen sivuihin piilotettuna. Sivut oli kyllästetty huumausaineilla, ja vangit polttivat sivuja käyttääkseen aineita. Nyt Puolassakin on poltettu Harry Potter -kirjoja, mutta hieman eri syystä. Ainakin mikäli kyseessä ei ole aprillipila.

BBC-uutisten mukaan katoliset papit ovat tuoneet Koszalinin kaupungissa kirjaroviot 2000-luvulle polttaessaan kirjoja, joiden joukossa oli muun muassa Harry Potter -tarinoita. Facebookissa julkaistuissa päivityksissä nähdään miten papin valkoiseen kaapuun pukeutunut mies seisoo palavien kirjojen vierellä kahden lapsen kanssa.

J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat eivät suinkaan olleet ainoita poltettuja kirjoja, sillä mukana oli muun muassa Hello Kitty -kirjoja. Päivityksen julkaistiin alunperin SMS From Heaven -ryhmässä, ja samassa päivityksessä lainattiin osia Vanhasta testamentista. Verkossa kuvat lähtivät leviämään nopeasti.