Näiden piraattisarjojen mukana haittaohjelmat leviävät – ykkösenä Game of Thrones

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pian uusien jaksojen merkeissä jatkuva Game of Thrones on kaikkien aikojen eniten piratisoitu tv-sarja. Tuore listaus kuitenkin paljastaa, miksi sarjan katsominen laittomin keinoin ei välttämättä ole fiksua.

Tietoturvayhtiö Kaspersky Lab on listannut tv-sarjat, joita piratisoimalla tulee todennäköisimmin ladanneeksi haittaohjelmia. Ensimmäisellä sijalla on Game of Thrones.

Sarjan osuus oli jopa 17 prosenttia kaikesta vuoden 2018 haittaohjelmia sisältävästä piraattimateriaalista. Listan kärkipäässä olivat myös muun muassa The Walking Dead, Arrow, Suits, Vikings ja The Big Bang Theory.

Yhteensä Kaspersky Labin tietoon tuli viime vuonna 125,340 tapausta, joissa käyttäjien tietokoneisiin tarttui haittaohjelmia sarjoja piratisoimalla. Todennäköisimmin haittaohjelmiksi oli naamioitu Game of Thronesin kohdalla tuotantokausien ensimmäiset ja viimeiset jaksot.