Tutkimus: Dubstep-musiikki karkottaa hyttysiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkimusryhmä on todennut konemusiikin alalaji Dubstepin toimivan erinomaisena hyttyskarkottimena. Itikoiden todettiin parittelevan vähemmän ja imevän vähemmän verta Skrillexin kappaleiden soidessa. Toisin sanoen kuuntele seuraavan kerran mökin terassilla dubstepiä illan hämyssä hyttysiä vähentääksesi.

Acta Tropica on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan dubstepiä kuunnelleet naaraspuoliset hyttyset imivät vähemmän verta ja parittelivat harvemmin kuin hiljaisuudessa 10 minuutin aikana eläneet lajitoverinsa. Tutkijat olivat soittaneet hyttysille kovaäänisesti Skrillexin kappaletta Scary Monsters and Nice Sprites.

Kiinniotettujen hyttysten käyttäytymistä seurattiin kahdessa ryhmässä. Molemmat hyttysparvet olivat olleet ilman ruokaa 12 tuntia ennen testin alkamista. Niiden terraarioihin pantiin elävän hamsteri ja neitsytkoiraita parittelua varten. Elektronista musiikkia kuunnelleet hyttyset eivät pystyneet toimimaan normaalisti musiikin aikana. Tutkimus todistaa, että ihmisten aiheuttamat äänet voivat vaikuttaa hyönteisten toimintaan.