Lapset altistuivat hepatiitille ja HIV:lle – kouluhammaslääkäri teki karmean virheen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin 1.250 koululaista on altistunut vakaville sairauksille hammaslääkäreiden vastaanotoilla Yhdysvaltojen Seattlessa. Neighborcare Health -nimisen hammaslääkäriyrityksen 12 toimipistettä on huoltanut ja puhdistanut hammaslääkärieden käyttämää välineistöä väärin.

Arviolta noin 1.250 lasta on altistunut vakaville sairauksille kouluhammaslääkärin luona käydessään. Väärin steriloidun laitteiston kautta on voinut tarttua lapsiin muun muassa HI-virus sekä C- ja B-hepatiitti. Terveysviranomaiset sanovat, että infektioriski on pieni, mutta kuitenkin olemassa.

Kaikki hammaslääkärillä käyneet potilaat tarkastetaan ja heille on lähetetty asiasta tiedote. Koululaiset ovat käyneet hammaslääkärin vastaanotoilla syyskuun 2017 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana, Daily Mail uutisoi.