Tarvitseeko HÄN tilaa parisuhteessa? Tätä se tarkoittaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kun kumppani sanoo tarvitsevansa omaa tilaa, saattaa moni ajatella automaattisesti parisuhteen olevan tuhoon tuomittu. Hengitystilan ottamisessa ei välttämättä ole kyse erosta, vaan oikeastaan tunteiden ja ajatusten jäsentelystä – mikä voi puolestaan olla parisuhteen tulevaisuuden kannalta erinomainen asia.

Oma tila on terveellistä. On loistavaa, mikäli parisuhteen osapuolilla on vahva yhteys toisiinsa ja he pystyvät olemaan tekemisissä. Yhtä tärkeää on se, että ottaa tilaa myös itselleen. Kun viettää aikaa omillaan, voi kasvaa, oppia ja muuttaa asioita itsestään myös parisuhteen parhaaksi.

Ihmiset ottavat etäisyyttä, tilaa ja omaa aikaa monesta eri syystä. Kumppani voi tuntea olevansa umpikujassa tai eksyksissä omassa elämässään. Etenkin, jos on antanut tunteistaan kaiken suhteen osapuolelle, on toisinaan hyvä tarkastaa myös oma hyvinvointi, Men’s Health vinkkaa.

Toisaalta kaikki ihmiset eivät ole tottuneet läheisyyteen, joten he viihtyvät paremmin itsekseen. Osa haluaa saavuttaa ja tutkia elämäänsä yksin, mikä ei kuitenkaan sulje pois parisuhteen mahdollisuutta edellyttäen, että molemmat osapuolet ovat samalla viivalla asian kanssa. Ihmiset tarvitsevat välillä aikaa yksin ja taukoa kaikesta.

Jokaisen oman tilan tarpeen määrä vaihtelee persoonallisuuksien välillä. Tosiasia on myös se, että parisuhde ei voi toimia kovinkaan syvällisellä tasolla kahden täysin erilaisen elämäntavan kohdalla. Yhteinen aika, kontakti ja kommunikointi tekee parista parin. Silti oman tilan ottaminen on sallittua ja tervettä. Tällöin kannattaa kertoa kumppanille, että kyse ei ole erosta tai muiden ihmisten vikittelystä. Yleensä etäisyyden ottamisessa on kyse omasta itsestään ja todellisuuden tsekkauksesta.