Poliisin tehoiskun karu tulos: Yli 5 500 jäi kiinni ylinopeudesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi liikenteenkäyttäjien nopeuksia keskiviikkona 24 tuntia kestävässä tehovalvontamaratonissa. Tänä vuonna jäi kiinni yhteensä 5.558 ylinopeutta ajanutta kuljettajaa Suomessa. Valvontaa toteutettiin samaan aikaan yli 20 Euroopan maassa.

Kiinnijääneiden määrä on Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Onnisen mukaan suurempi kuin vuosi sitten toteutetussa vastaavassa valvontaoperaatiossa. Valvonnan yhteydessä tavoitettiin lisäksi 33 etsintäkuulutettua ja todettiin yhteensä 60 muuta rikosta. Valvontaa suoritettiin automaattilaitteistolla, eli peltipoliiseilla ja valvonta-autoilla sekä poliisimiesten suorittamana.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

– Valvonnan ja siihen liitetyn tiedottamisen tavoitteena on ennalta estää liikenneonnettomuuksia ja saada kuljettajat kiinnittämään huomiota ajonopeuksiin, Onninen sanoo.