Uutuuslevy kokoaa yhteen suomiräpin salatun historian – mukana nuori Arman Alizad!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen hiphop nousi lopullisesti valtavirran suosioon vuosituhannen vaihteessa, mutta tyylilajin historia yltää huomattavasti pidemmälle. Pian suomiräpin vähemmän tunnettuun menneisyyteen päästään tutustumaan kokoelmalevyn muodossa.

Levy-yhtiö Svart julkaisee 24. toukokuuta Nauhat – Suomiräpin underground 1988-1997 -tuplalevyn. Räppäri Palefacen kuratoima kokoelma sisältää yhteensä 23 kappaletta 1980-luvulta aina 90-luvun lopulle saakka. Kokoelmasta uutisoi ensimmäisenä Rumba.

Kokoelmalla kuullaan muun muassa Arman Alizadia, joka käytti 80-luvun lopussa artistinimeä Eazy-A. Mukana ovat myös esimerkiksi Giant Robot ja tamperelaisduo Nuera, jonka jäsen Dream tunnetaan nykyään paremmin Petri Nygårdina.