Miksi tämä oli aprillipilaa? Litteän Maan lumisadepallo on loistava lahjaidea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Litteän Maanpiirin kannattajat arvostelevat tiedemiesten, instanssien ja valtioiden valehtelevan ihmiskunnalle Maan muodosta. Heidän mukaansa väitetty maapallon muoto on pelkkä salaliitto, ja kaikki planeetan pyöreyttä tukeva aineisto on tekaistua.

Osa ihmisistä uskoo, että Maa on litteä levy, jota ympäröi paksut jääseinämät. Valitettavasti vaihtoehtoiseen teoriaan uskovalla yhteisöllä ei ole pitävää todistusaineistoa tai nykytietämystä kumoavia faktoja teoriansa tueksi. Ajatuksella voi kuitenkin leikitellä.

Nyt lahjatavaraliike Firebox on luonut aprillipäivän myyntiluetteloonsa lumisadepallon, joka esittää litteää Maata. Kyseessä ei siis ole pallo, koska litteä planeettamme tai muutkaan lähiplaneetat eivät ole erikoisen teorian mukaan pallon muotoisia. Litteän Maanpiirin kannattajat uskovat, että kyseessä on suuri huijaus. Harmi, että Litteä Maa -lumisadepallo ei myöskään ole oikeasti olemassa.