Ennätyspitkä pyton kiinni – pituutta yli viisi metriä!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Floridassa sijaitsevassa luonnonpuistossa on napattu melkoisen kokoinen käärme. Tutkijat löysivät yli viisimetrisen pytonin. Ennätyksellisen suuren burmanpytonin tarkka pituus oli 5,1 metriä ja se painoi 63,5 kiloa.

Osa painosta tosin selittyi sillä, että käärme oli raskaana. Burmanpytonin jäljelle päästiin merkkaamalla uroskäärmeitä radiolähettimillä. Näin ollen tutkijat kykenivät seuraamaan matelijoita niiden lähestyessä naaraita, uutisoi Science Alert.

Jättiläismäinen käärme on sittemmin tapettu. Burmanpytonit ovat nimittäin Yhdysvalloissa vieraslaji, joka aiheuttaa vahinkoa Floridan ekosysteemissä.

 

A New Record and The Research ContinuesThis female was over 17 feet long, weighed 140 pounds, and contained 73…

Publiée par Big Cypress National Preserve sur Vendredi 5 avril 2019