Mitä ihmettä! Varkaat vievät nyt autoista renkaita vanteineen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kevään tullen kannattaa kiinnittää huomiota renkaanvaihtajiin. Kaikki talojen pihoilla ja parkkipaikoilla renkaanvaihtopuuhissa hääräävät ihmiset eivät ole liikkeellä luvan kanssa. Varkaat voivat viedä auton renkaat vanteineen päivineen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut alkuvuoden aikana peräti kahdeksan rikosilmoitusta ajoneuvoista anastetuista autonrenkaista. Röyhkeät varkaat ovat ottaneet myös vanteet mukaansa. Ilmiö on yleisempää näin keväällä ja varkaat ovat toteuttaneet rikoksia tavallisten taloyhtiöiden parkkipaikoilla.

– Osa varkauksista on parhaillaan tutkinnassa, mutta yhdessä tapauksessa partiomme nappasi epäillyt kiinni itse teossa. He kertoivat partiolle vaihtavansa autoon kesärenkaita luvan kanssa, mutta selvittelyn jälkeen tuli esiin, että näin viaton tilanne ei ollut, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen.

Poliisi kannustaa asukkaita olemaan valppaana omassa naapurustossaan.

– Jos havaitsee tuntemattoman henkilön irrottavan renkaita, mutta auton läheisyydessä ei ole mitään irrotettavien renkaiden tilalle laitettavaa, on etenkin yöaikaan ihan ok kyseenalaistaa tuon henkilön toimet, Arifullen vinkkaa.