Opiskelijat huijasivat Applelta 900 000 dollaria väärennetyillä iPhoneilla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi opiskelijaa on onnistunut varastamaan teknologiajätti Applelta miltei miljoona dollaria. Huijaus onnistui Applen takuukäytännön ja väärennettyjen iPhone-puhelinten avulla.

Oregonissa insinööreiksi opiskelleet Yangyang Zhou ja Quan Jiang olivat salakuljettaneet tuhansia väärennettyjä iPhoneja Yhdysvaltoihin Kiinasta. Laitteet toimitettiin Apple-huoltoon. Useimmat iPhonet eivät käynnistyneet lainkaan, ja Applen palautuskäytännön ansiosta niiden tilalle tarjottiin uudet puhelimet.

Opiskelijat lähettivät väärennettyjen laitteiden tilalle saamansa oikeat ja toimivat iPhonet kiinaan. Kiinassa myydyistä iPhoneista kerätyt tuotot siirrettiin toisen opiskelijan äidin tilille ja sitä kautta heille itselleen. Apple arvioi menettäneensä huijareille noin 895,800 dollaria.

Koska iPhonet eivät menneet päälle, eivät Apple Store -työntekijät pystyneet tarkistamaan niiden aitoutta. NPR-sivuston mukaan Jiang ja Zhou väittävät viranomaisille, etteivät he tienneet vastaanottamiensa, Applen huoltoon viemiensä ja sittemmin takaisin Kiinaan lähettämiensä laitteiden olleen väärennettyjä.