IS: Naisleijonille sittenkin kultaa! Torille toukokuussa

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhden videotuomarin päätös vei Suomen Naisleijonien jääkiekon maailmanmestaruuden viime sunnuntaina. Suomalaiset ehtivät jo juhlimaan Petra Niemisen voittomaalia, kun tuomaristo yllättäen ilmoittikin maalin olevan hylätty.

Suomea vastaan pelannut USA voitti lopulta naisten jääkiekon maailmanmestaruuden rangaistuslaukaisukilpailussa. Menestynyt ja suomalaissyntyinen liikemies Thomas Zilliacus oli pelin aikana Suomessa ja hän järkyttyi tuomareiden ratkaisusta. Naisten peli oli hänen mukaansa kullan arvoista, joten mies on päättänyt järjestää omatoimisesti jääkiekon maailmanmestaruusjoukkueelle kultajuhlat torilla toukokuussa.

– Hihat paloi ja sydän särkyi, Zilliacus kommentoi Ilta-Sanomille.

Thomas Zilliacus kustantaa naisille kultamitalit omasta pussista. Hänen mukaansa naisleijonat ovat moraalisesti voittajia ja ansaitsevat kansanjuhlan. Juhlaa järjestetään parhaillaan Helsinkiin.