Mitä ihmettä? Jääkiekkoliitto tyrmää Naisleijonien kultajuhlat

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa oli aihetta maansuruun sunnuntaina, kun videotuomarin päätös vei Suomen Naisleijonilta jääkiekon maailmanmestaruuden. Suomalaiset ehtivät jo juhlimaan Petra Niemisen voittomaalia, kun tuomaristo yllättäen ilmoittikin maalin olevan hylätty. Hylkäys oli kaiken lisäksi sääntöjen vastainen. Suomi hävisi lopulta mestaruuden rangaistuslaukauksilla.

Eilen Ilta-Sanomat kertoi, että suomalaissyntyinen liikemies Thomas Zilliacus oli pelin aikana Suomessa ja järkyttyi tuomareiden ratkaisusta. Hän kertoi järjestävänsä itse jääkiekon maailmanmestaruusjoukkueelle kultajuhlat toukokuussa. Suomalaiset ottivat tiedon kultajuhlista vastaan innostuneesti.

Nyt Helsingin Sanomat kuitenkin uutisoi, että Suomen Jääkiekkoliitto ei innostunut omista mestaruusjuhlista, koska virallinen mitali oli hopeinen. Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen on lehden mukaan keskustellut mitalijuhlasta Zilliacuksen kanssa. Liitto haluaa olla mukana hopeajuhlissa, mutta ei mestaruusjuhlissa. Syyksi Nurminen kertoo virallisen tuloksen kunnioittamisen.

Haluaisitko sinä juhlia Naisleijonilta sääntöjen vastaisesti riistettyä kultaa vai virallisesti saatua hopeaa?