Poliisi varoittaa vanhempia nuorten ikävästä ilmiöstä: ”Pirullisen vaikeita hoidettavia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuli on kautta aikojen kiinnostanut ihmisiä, mutta lapsena tehdyt kokeilut ovat ikävän usein johtaneet tuhoisiin tulipaloihin. Nyt poliisi varoittaa vanhempia Kaarinan alueella ilmenneistä tapauksista, joissa lapset tai nuoret ovat sytyttäneet ilmeisen tahallaan tulipaloja.

– Pelastuslaitos ja poliisi ovat käyneet illan aikana kahdella tehtävällä Kaarinan Piispanristillä. Molemmissa tehtävissä oli kyse nuorison sytyttämästä pienistä paloista. Palavan irtaimen sekaan oli laitettu aerosolipulloja, toisessa nuotiossa niitä oli useita, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Paikan päältä on saatu havaintoja lähinnä kouluikäisistä polkupyörillä liikkuneista nuorista. Nyt viranomaiset muistuttavat, että aerosolipullo saattaa räjähtäessään sirpaloitua ja levittää tulipalon suurellekin alueelle tuhoisin seurauksin. Lisäksi räjähtämättömät pullot aiheuttavat vakavaa vaaraa sivullisille pitkäkin ajan kuluttua.

– Räjähdyksen, palavien ponnekaasujen, liuottimien, alkoholien ja tuleen syttyneiden vaatteiden aiheuttamat vammat ulottuvat usein ihon lisäksi syvälle hengitysteihin saakka, ja ne ovat pirullisen vaikeita ja pitkällisiä hoidettavia. Hoidettunakin ne aihettavat useimmiten elinikäisiä arpia ja toimintahäiriöitä.

Viranomaiset toivovat vanhempien käyvän aiheesta keskusteluja lasten ja nuorten kanssa.

– Ellei pelisääntöjen voida luottaa olevan täysin selvillä, voisivat pienet tiedemiehet viettää kesänsä lähinnä vanhempiensa valvonnassa, jonkin kotikutoisen turvallisemman puhteen parissa, poliisi toteaa.