Prinssi Harry ja Meghan Markle muuttamassa Afrikkaan – turvatoimista jättimäiset kustannukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittihovin tuorein kuninkaallinen pari Prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan Markle aikovat muuttaa lehtitietojen mukaan Afrikkaan esikoisensa syntymän jälkeen. Uutinen on otettu Britanniassa vastaan hämmennyksellä monestakin syystä, joista pienin ei ole turvatoimien kustannukset.

Scotland Yardin poliisikomentaja John O’Connor arvioi Mirror-lehdelle, että pelkkien turvatoimien kustannukset eri maassa ja mantereella voivat nousta jopa 1,3 miljoonaan euroon vuodessa. Kuninkaallisen perheen turvallisuudesta huolehtimaan tarvitaan poliisivoimista kokonaisen yksikön verran poliiseja.

Pelkät turvatoimet tulevat arvion mukaan maksamaan miljoona euroa sekä matkakulut, terveydenhoito ja vakuutukset lisäksi 300.000 euroa. O’Connor pitää eteläistä Afrikkaa vaarallisena alueena. Prinssi Harry vietti nuorempana vuoden Lesothossa, johon hän perusti myös oman Sentebale-järjestönsä tekemään hyväntekeväisyyttä lasten parissa.