Huijarit iskevät S-Pankin asiakkaisiin – poista heti tämä sähköposti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on jo vuosien ajan yritetty huijata pankkiasiakkaita antamaan pankkitietojaan rikollisille mitä erikoisemmin keinoin. Yleensä huijarit yrittävät kalastella tietoja sähköposteilla, jotka pyrkivät muistuttamaan pankkien lähettämiä viestejä.

Tosin sillä erotuksella, etteivät pankit lähetä sähköposteja, joissa pyydetään kirjautumaan verkkopankkiin. Parhaillaan Suomessa kiertää huijausviesti, jossa S-Pankin asiakkaita yritetään huijata klikkaamaan sähköpostissa olevaa linkkiä ja syöttämään pankkitietonsa linkin takaa aukeavalle huijaussivulle.

Tässä tapauksessa huijaussivun osoite ei edes muistuta aitoa, minkä tarkkasilmäiset voivat huomata. Varsinkin vanhukset voivat kuitenkin vahingossa olettaa, että kyseessä olisi aito viesti, jolloin he voivat menettää suuriakin rahasummia annettuaan pankkitietonsa epähuomiossa rikollisille.