Härkä tappoi miehen Espanjan härkäjuoksussa

Ohhoh! · Stara.fi

Espanjassa härkien käyttäminen ihmisten huvitukseksi on vaatinut vuosien varrella eläinten lisäksi myös lukuisia ihmisten kuolemantapauksia. Härkätaistelijoiden kuolemat saavat lähes poikkeuksetta maailmalla hyväksyvän vastaanoton. Tällä kertaa turisti on kuollut härkäjuoksussa Vejerissä.

Vejerin kaupungissa järjestettiin perinteinen espanjanalainen härkäjuoksu, jossa kaupungin kaduille vapautettiin härkiä ihmisten juostessa eläimiä pakoon. Eräässä kadunkulmassa 74-vuotias mies yritti päästä härkää pakoon nousemalla ikkunan kaltereita, mutta ei kyennyt siihen. Sen sijaan härkä iski miehen maahan ja hyökkäsi tämän kimppuun esimerkiksi lävistäen sarvillaan miehen keuhkot.

Härkä saatiin paikallisen Juan Jose Varon kimpusta vasta useiden sekuntien päästä, mutta mies oli jo ehtinyt saada iskusta kuolettavat vammat. Noin 550-kiloinen eläin hyökkäsi lopulta miehen kimppuun kolme kertaa ennen kuin sen huomio ehdittiin saada muualle ja mies saada turvaan. Se oli kuitenkin liian myöhäistä. Tilanne tallentui myös videolle.

Espanjassa eläinsuojelijat ovat halunneet jo pitkään kieltää härkätaistelujen lisäksi myös härkäjuoksut. Nyt niiden argumenttien listaan tuli taas uusi ikävä lisäys.