Woodstock-jättifestivaali peruttu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian tunnetuin musiikkifestivaali Woodstock täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Taannoin kerrottiin, että tapahtuma järjestetään sen juhlavuoden kunniaksi alkuperäisellä paikalla peräti kolmen päivän mittaisena jättifestivaalina. Nyt suunnitelmat ovat kariutuneet.

Elokuuksi kaavailtu jättifestivaali tapahtuma on yllättäen peruttu, ja päätöksen kerrotaan olleen tapahtuman sijoittajien. Yllätyskäänteestä kertoi Amplifi Liven tiedote. Ennen peruuntumisen julkaisua ilmassa oli useita merkkejä siitä, että järjestelyt eivät olleet kunnossa. Esimerkiksi lipunmyynti ei alkanut silloin kuin oli ennakkoon ilmoitettu.

Bethel Woods Center for the Arts ilmoitti taannoin, että Woodstockin muistofestivaali tullaan järjestämään samalla paikalla New Yorkin osavaltion Bethelin kaupungissa, jossa festivaali juhlittiin ensikerran 15. – 18. elokuuta vuonna 1969, jolloin paikalle saapui noin 400.000 ihmistä. Historiallinen alue on nykyisin järjestön hallinnassa.

Ennakkotietojen mukaan tapahtuman ohjelmassa piti olla musiikkiesitysten lisäksi myös seminaarityylisiä puheenvuoroja eturivin futuristeilta ja asiantuntijoilta sekä näytteillä esineistöä alkuperäisiltä vuoden 1969 festivaaleilta. Esiintymässä piti olla muun muassa Jay-Z, Santana, John Fogerty ja Miley Cyrus.