Vampyyri-kasvohoidolla karmea seuraus – kahdella asiakkaalla HIV

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Erityisesti Yhdysvalloissa suosittu vampyyri-kasvohoito on osoittautunut potentiaalisesti vaaralliseksi. Kahdella hoitoa käyttäneellä on New Mexicon osavaltiossa todettu HIV.

Niin kutsutussa vampyyrihoidossa asiakkaan verta laitetaan plasman siitä erottelevaan sentrifugiin. Tämän jälkeen kyseinen plasma ruiskutetaan hänen kasvojensa päälle. Kyseenalaisen toimenpiteen väitetään nuorentavan ihoa.

Kahden vampyyrihoidossa olleen epäillään saaneen HIV-tartunnan samalta kauneusklinikalta Albuquerquessa. VIP Spa -niminen hoitola suljettiin syyskuussa 2018 sen jälkeen kun terveysviranomaisten tarkistuksessa kävi ilmi, ettei neuloja puhdistettu kunnolla.

HIV-tapausten ilmi tulemisen jälkeen yli 100 VIP Span asiakkaalle on tehty HIV- ja hepatiittitestit. Terveysviranomaiset kehottavat tiedotteessaan liikkeessä asioineita vierailemaan verikokeissa. Vampyyrihoidon suosio on kasvanut erityisesti sen jälkeen, kun Kim Kardashian julkaisi selfien hoidon jäljiltä verisistä kasvoistaan.