Somekohun tulos: Brunei perui homoseksuaalien kuolemantuomion

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Brunein sulttaanikunta ilmoitti taannoin ottavansa käyttöön ankaran islamilaisen sharia-lain. Se tarkoitti kivittämällä tehtäviä kuolemantuomioita homoseksuaaleille ja aviorikoksen tehneille. Päätöksestä nousi välittömästi kansainvälinen somekohu.

Nyt somekohu on saavuttanut kuitenkin upean tuloksen, sillä Brunei on perunut päätöksensä homoseksuaalisen kuolemantuomiota. Jo aiemmin homoseksuaalisuudesta maksimirangaistus oli 10 vuotta vankeutta, mutta nyt on vielä hieman epäselvää mikä maksimirangaistus tulee jatkossa olemaan.

Kuolemantuomiosta syntyneen valtaisan somekohun myötä Brunein sulttaanin omistamia Dorchester Collection -luksushotelleja ympäri maailmaa alettiin boikotoida ja hotellit joutuivat esimerkiksi sulkemaan sosiaalisen median tilejään.

Myös TripAdvisor joutui poistamaan kommentoinnin näiden hotellien sivuiltaan. Dorchester Collection -ketjuun kuuluu luksushotelleja Lontoossa, Ascotissa, Pariisissa, Milanossa, Roomassa, Beverly Hillsissä ja Los Angelesissa.